catering wina | catering | e-blogi.pl
_blog catering
catering wina 2010-10-18

Przekonasz się, że jednym z najłatwiejszych sposobów na poznanie drogę na smaki wina poprzez odmian winogron. Każda odmiana winorośli posiada specyficzne cechy. W niektórych regionach jedną odmianę wykorzystuje się do produkcji wina, w innych winiarzy mieszanka kilku odmian w jednym wina. Aby pomóc w identyfikacji odmian winogron, poniżej znajduje się przegląd wszystkich głównych winogron czerwonych i ich charakterystyka.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon jest "Big Daddy" z czerwonego wina na świecie. To jest jak Chardonnay, jak to jest powszechnie sadzone i rozpowszechniany. Wynikiem tego jest to, że istnieje tak wiele wersji tego winogron. Wiele osób uważa, Cabernet Sauvignon, jako że wino musi wieku, ale to tylko dlatego, że najlepiej czerwony wieku potrzeba Bordeaux. Większość non-premium odmian są gotowe do pracy od razu. W idealnych warunkach, produkuje aromatyczne, garbnikowe wina wieku i rozwija się zarówno elegancki i potężny. Doskonale wyważone Bordeaux to taki, który klasyczne nuty czarnej porzeczki, cedr, pudełka cygar, ołówki, mięty i gorzkiej czekolady. Brzmienie pyszne!

Gamay

W większości znajdziesz Gamay produkowane jako Beaujolais. To przede wszystkim rośnie na wzgórzach w południowej Burgundii. Zapach młodych Gamay jest opisany jako fala owoców wiśni oraz truskawek. Na podniebieniu, wina Gamay są jasne i wyraźne. Są one umiarkowane alkoholu i są bardzo mało taniny. Wina z winogron Gamay są idealne dla wszystkich rodzajów żywności.

Merlot

Merlot zaczynał jako Cabernet Sauvignon w Bordeaux i wzrosła do międzynarodowej popularności. Wielkich win z St Emilion i Pomerol w Bordeaux oparte są na Merlot z Cabernet w mieszance. Wina te pokazują, Merlot w jego najtrudniejszych i najbardziej intensywny. Merlot jest popularność, ponieważ jest bardziej miękkie, owocowe, a wcześniej dojrzewania niż Cabernet Sauvignon i wyświetla niektóre z tych samych zapachów wraz z mięty i tytoniu. W ogóle, Merlot pić młode.

Pinot Noir

W swoim najlepszym Pinot Noir jest piękny z uwodzicielski, jedwabisty. Starsze Pinot Noir jest złożonym smakiem truskawki, maliny, borówki, fiołków, wszystkie przyprawy, tytoń i siana. Pinot Noir jest stosunkowo niski w taniny i kwasowość i potrzeb chłodnym klimacie rośnie. Zbyt dużo ciepła, Pinot Noir mogą rozwijać wiele smaków potraw.

Sangiovese

Smak Sangiovese i będziesz natychmiast wywoływać obrazy Włoszech. Nazwa winogron nie może wydawać się znajoma, ale jest to podstawowe odmiany za Chianti, Włochy najsłynniejszych czerwonego wina. Jest to traktowane bardzo poważnie w Toskanii, a znajdziesz go w Kalifornii, Australii i Argentynie. Jest to naturalnie taniny najlepiej stosować w mieszance, zwykle z Cabernet Sauvignon. Wymaga to gorący klimat w celu wytworzenia wymaganego bogactwa i zawartość alkoholu. W chłodniejszym klimacie.

Syrah

Called Shiraz w Australii i Południowej Afryki, Syrah jest jednym z wielkich moszczu Rhone południowo-wschodniej Francji Valley. Australijskie Shiraz bywa bogatsze, bardziej miękkie  i osobiście jeden z moich ulubionych.  Najlepsze wina potrzebują około dziesięciu lat aby w pełni dojrzało.

Ale czym jest dobre wino bez jedzenia..


Wszystkie wina można zamówić od firm cateringowych na ternie Krakowa, daje nam to możliwość spróbowania interesujących szczepów na organizowanej przez nas uroczystości. 


 


Pozdrawiam


Dodaj komentarz


e-blogi.pl
  e-blogi.pl  [Załóż blog!] rssSubskrybuj blogi
[Zamknij reklamy]